En introduktion till betting på NHL

betting på NHL

NHL är världens bästa hockeyliga med det högsta tempot och den högsta intensiteten. Här finns de skickligaste målskyttarna, de hårdaste backarna och de bästa målvakterna.

NHL omfattar 30 lag som är indelade i sex divisioner. Totalt spelar varje lag 82 matcher i grundserien. De 16 lag som ligger bäst till när serien är slut går sedan vidare till slutspel. Slutspelet är en utslagsturnering där varje omgång går i bäst av sju matcher. Det betyder att det spelas en väldig mängd matcher i NHL varje år. Ju fler matcher, desto fler möjligheter till bra spel.

De vanligaste speltyperna i NHLbetting är money line, puck line och över- respektive underspel. Spel på money line är ett bet på vilket lag som kommer att stå som slutsegrare i en match, inklusive eventuell förlängning. Här finns alltså inget alternativ för oavgjort. Puck line innebär att favoriten tilldelas ett minushandikapp medan det lag som är underdog tilldelas ett plushandikapp. För att ett spel på favoriten ska gå in måste favoriten täcka handikappet (linan). Över- och underspel i NHL-betting fungerar precis som motsvarande spel i exempelvis fotboll. Här handlar det alltså om att tippa hur många mål som görs i matchen. Man ska notera att totalen gäller för ordinarie matchtid. Normalt erbjuder spelbolagen spel på under/över 5.5 och 6.5 mål. Om en viss match förväntas bli mycket målrik respektive målsnål justerar spelbolagen inte gärna gränserna. I stället justeras oddsen för respektive utfall.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.