Betta på tennis

Tennis är en mycket populär sport bland sportbettare på nätet. Till skillnad från fotboll, där de flesta matcher är mycket välanalyserade och där oddsen inte skiljer sig nämnvärt mellan spelbolagen, kan en spelare som är insatt i tennis ofta hitta riktigt fina värdeodds. En annan faktor som gör tennis populärt är att tennissäsongen i princip pågår året om, världen runt, med turneringar i alla storlekar. Det finns alltså alltid en tennismatch att betta på.

Tennis är en sport med många variabler. Spelarkvalitet, underlag och formkurvor är naturligtvis centrala sådana. Andra faktorer att ta med i beräkningen när man undersöker odds är tidigare inbördes möten, hur många rankingpoäng som är på spel samt om spelarna är vänster- eller högerhänta. Spelarnas psyke och nerver ska man också skaffa information om.

Om man vill bli bra på betting på tennis måste man vara beredd att läsa på och titta mycket på tennis. Informationssökningen gör man enklast genom att bli medlem på olika bettingforum och sluka allt som har med tennis att göra. På forumen lägger många spelare dessutom ut analyser och kommentarer som man kan använda som beslutsunderlag när man letar efter ett bra spel.

Den vanligaste speltypen i tennis är raka spel på vilken spelare som vinner matchen. Men man vanligt är också att man spelar setspel, gemspel och handikappspel. Många bettingsajter på nätet erbjuder livebetting på utvalda matcher, vilket ger en extra nerv när man tittar på matcherna.

Comments are closed.