Boxning

När Ingemar Johansson knockade (nåja, teknisk knock-out) Floyd Patterson 1959 så satt hela Sverige vid sina radioapparater och lyssnade på Radio Luxemburg. TV-sändning var det inte fråga om, ej heller att statlig radio skulle referera matchen. Men Ingemar Johansson blev folkhjälte, och hans vinst räknas som ett av de stora ögonblicken i Svensk idrottshistoria. Att Floyd sedan ganska enkelt vann returmatchen, och nätt och jämnt tredje matchen gjorde ingenting. Faktum är att Floyd blev mer populär i Sverige än i USA: vilket säger lite om USA på den tiden, och dess desperata jakt på en ”vit” tungviktsboxare av klass. Ingemar blev nämligen väldigt populär där borta. Amatörboxning har alltsedan dess, och tidigare, varit mycket populärt i Sverige, speciellt bland så kallade ”problemungdomar”.

Men trots detta har vi nu under flera decennier haft ett förbud mot proffsboxning här i landet. Ett förbud som man naturligtvis kan diskutera: visst finns det en skaderisk i boxning, men det är ju trots allt frivilligt att delta. Och för den som vill spela på boxning är det i stort sett nätet som gäller. Det finns där ett stort antal boxningsmatcher och sätt att spela på. Många boxningsmatcher kan vara väldigt ensidiga, där vinnaren i stort sett är klar på förhand. Men att förutse hur snabbt vinsten kommer att komma, eller på vilket sätt, är ändå spännande. Plus att oddsen för en skrällseger är mycket goda. För den som är kunnig och håller sig väl uppdaterad finns det goda möjligheter att tjäna pengar på betting på boxning.

Vinnare

Enkelt och rakt på sak, vem kommer att vinna matchen? men det kan kompliceras ytterligare, genom att man kan satsa på om vinsten kommer att ske genom knock-out eller inte. Det finns också möjlighet att satsa på i vilken rond din utvalde boxare kommer att vinna, på knock-out eller teknisk knock-out. Ju mer exakt, desto bättre odds, vilket kan göra det lönsamt att spela på en storfavorit.

Antal ronder

Fungerar ungefär som att spela på antal mål i fotboll eller ishockey, men anpassat till boxning. Kommer matchen att vara längre eller kortare än till exempel fem och en halv rond?

Comments are closed.