Dart

Dart är lite av engelsk nationalsport, och något som spelas på pubar landet runt. Enligt flera av proffsen krävs det en öl eller två, eller tio, innan man spelar optimalt: och faktiskt har under tidens gång tävlingar, även stora sådana, avgjorts på pubar, där deltagarna inte varit helt nyktra hela tiden. Detta kan tyckas lite konstigt, då dart både kräver en stadig hand, och förmåga att räkna. Betting på darts har länge varit en självklarhet i Storbritannien, men relativt okänt i andra delar av världen. Men med internets uppkomst har allt fler upptäckt det, och även icke-britter sysslar nu med det då och då.

I Dart börjar båda spelarna med ett visst poängtal, som de sedan ska försöka få ner till 0. De flesta av oss har nog sett en darttavla någon gång, då de ju är vanliga på baksidan av de ”vanliga” piltavlor vi ofta köper. Men poängräkningen är rätt komplicerad, där de poäng man får i olika områden multipliceras på olika sätt. Dart fungerar så att två spelare växelvis kastar tre pilar, och maxsumman man kan uppnå är 180 (tre stycken på gånger tre 20-ruta). Under en dartturnering består varje match av ett antal omgångar.

Turneringsvinnare

Helt enkelt betting på vem som kommer att vinna en viss turnering. Dessa vad kan du antingen göra innan turneringen startar eller allt eftersom den fortgår. Bäst odds får du naturligtvis om du gör dina vad innan turneringen: men om du får lite tid för att avgöra vilka spelare du tycker verkar vara i form ökar vinstchansen naturligtvis väsentligt.

Match

Spel på vinnare i de enskilda matcherna under en turnering. Fungerar som i vilken annan sport som helst. Matcher i dart kan i allmänhet inte bli oavgjorda, men undantag finns.

180

Spel på vilken spelare som kommer att genomföra flest ”perfekta” omgångar, med uppnådd maxsumma. Observera att detta inte alls behöver vara samma person som vinner en match, på grund av hur poängräkningen fungerar.

9 pilar

Snabbaste sättet att vinna en omgång på är med 9 pilar (det vill säga tre omgångar). Dessa är relativt ovanliga, och du kan slå vad om om det kommer att förekomma någon enda sådan under en match eller turnering.

Comments are closed.