Trav

Trav är lite av en folksport i Sverige, om mans er till hur många som spelar på det. Faktiskt är det så att Sverige är ett av de länder i världen där trav är som allra mest populärt, möjligen i konkurrens med Frankrike. Till exempel USA har, trots att man har 35 gånger så många invånare, ungefär lika många travbanor som Sverige. Och Elitloppet är en av travårets allra största händelser, inte bara i Sverige utan Europa. Kanske inte riktigt fullt i klass med Franska Prix d’Amérique, men inte långt därifrån. Via Svenska Spel (ATG) har vi ett flertal möjligheter att spela på trav, förutom att gå till närmaste travbana.

ATG

ATG är tveklöst det vanligaste sättet att spela på trav i Sverige. De erbjuder en mängd olika spelformer, som nog räcker till husbehovsspelande i alla fall. V64, V65, V75 och dagens dubbel är de vanligaste varianterna. Men ATG erbjuder även ett antal andra spel på trav.

V64

V64 innebär spel på sex olika lopp, där du vinner om du får fyra, fem eller sex rätt (därav namnet).

V65

V65 är som V64, med den skillnaden att du enbart vinner på fem eller sex rätt.

V75

Spel på sju lopp, där du vinner med fem, sex eller sju rätt.

Dagens dubbel

Dagens dubbel består enbart av två lopp, och enda sättet att vinna är att tippa rätt på båda.

Övrigt

ATG höll länge Sverige i ett järngrepp när det kom till spel på hästar, men i och med internet så har ett antal alternativ dykt upp. Dessa är inte lika lättillgängliga som ATG, och kanske inte erbjuder samma bredd vad gäller olika spelformer. Men å andra sidan erbjuder de i stället bättre odds.

Vinnare

Vinnare är precis så enkelt som det låter: du ska helt enkelt tippa vilken häst som vinner ett visst lopp. Enkelt och rakt på sak.

Plats

Plats är något som är bekant för de flesta som spelar på trav. Du bettar helt enkelt på om en häst ska komma på första, andra eller tredje plats.

Head to head

En spelform som finns på nätet, men inte hos ATG (än så länge). Du väljer två hästar i ett lopp, och bettar på vilken av dessa två kusar som ska få bäst placering.

Comments are closed.