Ishockey

Ishockey är den näst mest populära lagsporten i Sverige näst fotboll, och även populär i flera andra länder. Utbudet vad gäller spel är följaktligen inte lika stort som när det kommer till fotboll, men en hel del spelande finns ändå tillgängligt. Dock inte under alla tider på året: det finns perioder då ingen ishockey spelas.

Störst är självklart NHL, och betting på ishockey skadas då givetvis av de konflikter som tidvis skjutit upp ligastarten. Men det finns ett antal Europeiska kvalitetsalternativ att spela på, varav Elitserien antagligen är intressantast för svenska spelare. Det finns flera sätt att spela på ishockey: dessa nedanstående är några av de mest vanliga.

1X2

Spel på vilket lag som kommer att vinna eller om det kommer att bli oavgjort. Det resultat som gäller är vanligen slutresultat vid full tid: innan saker som förlängning eller straffskytte. Att avgöra matcher på detta vis är ju annars ett vanligt beteende inom ishockeyligor världen över. 1X2 kan även spelas med handikapp: det vill säga att det ena laget får ett antal måls försprång. Möjlighet till halvgardering, det vill säga att satsa på oavgjort och antingen borta- eller hemmaseger (1X eller X2) förekommer även det. Normalt sett bettar man inte bara på en match utan flera, typ
lången.

Slutresultat

Spel på det exakta slutresultatet. Liksom vid 1X2 är det vanligen resultat före förlängningar och liknande som räknas.

Mål

Det finns ett antal sätt att betta på mål. Ett vanligt är under/över, där man ska gissa om det kommer att göras fler eller färre mål än en viss förutbestämd siffra, exempelvis 5,5. Ett annat alternativ är betting på det totala antalet mål som kommer att göras under matchen. Även här gäller resultatet vid full tid. Möjlighet att betta på vem som kommer att göra första målet är inte heller ovanligt.

Period

Betting på vilket lag som kommer att vinna varje enskild period, där den tredje vanligtvis är den sista och förlängningar och dylikt inte räknas.

Förutom att betta på enskilda matcher, så kan man givetvis även satsa pengar på till exempel vem som kommer att ta hem ligan, vinna skytteligan och andra liknande långtidsobjekt.

Comments are closed.