Golf

Golf är något som folk brukar ha starka åsikter om. Många älskar det, och andra tycker det är det värsta som finns. Dess popularitet i Sverige har ökat markant under de senaste åren, bland annat tack vare Annika Sörenstams framgångar. Den enorma medieuppmärksamhet som följde i kölvattnet på Tiger Woods har även den hjälpt till. Sverige har också den fördelen att det har många golfbanor sett till antalet innevånare: det är helt enkelt lättare (och billigare) att spela golf här än i många andra länder.

När det kommer till golf och betting så finns det allt som oftast en turnering att spela på, och i stort sett alla vadslagningsfirmor på nätet har golf i sitt sortiment. Antalet sätt att spela på är mer varierat än man kanske kunde tro. Om man vill spela via Svenska Spel är utbudet däremot oftast väldigt begränsat, och inte särskilt upphetsande. Den seriöse spelaren som vill satsa på golf får därmed ge sig ut på nätet och de spelfirmor som finns tillgängliga där. Golfbetting kan också vara väldigt lönsam för den som är kunnig: olika spelare har lite olika styrkor och svagheter. Exempelvis vissa som brukar starta turneringen lite halvdant, för att under de sista dagarna spela suveränt. Känner man till sådant, kan man hitta mycket bra odds.

Vinnare

Enkelt och rakt på sak. Du bettar på vem som kommer att vinna turneringen i fråga. Enkelt och rakt på sak.

Plats

Samma som vinnare, men den spelare du satsar på måste inte vinna, utan det räcker med att hon placerar sig i topp 3 eller topp 5.

Cut

Satsa på vilka spelare som kommer att klara cutten. Då många spelare nästan är garanterade att göra detta, så kan det vara svårt att finna bra odds. På flera spelare kommer du inte ens att få pengarna tillbaka om du vinner.

Grupper

Betting på vilken spelare i en grupp på till exempel fem som kommer att placera sig bäst.

Par

I golfturneringar går ju spelarna ut i par, och givetvis kan du därmed satsa pengar på vem av de två som kommer att göra bäst ifrån sig under dagen.

Comments are closed.