Snooker

Snooker är en form av biljard som är vanlig att spela på. Spelet är rätt komplicerat, men går i enkelhet ut på att spelarna ska försöka sänka bollarna i en viss förutbestämd ordning. Bollarna ger därefter poäng beroende på vilken färg de har. En match i snooker består av flera frames, där varje frame avslutas när det antingen inte finns några bollar kvar, en spelare har en ointaglig ledning, eller en av spelarna ger upp. Snooker var länge en relativt okänd biljardvariant, men dess popularitet har ökat stadigt sedan 1970-talet. Dess betoning på skicklighet och taktik gör det idealiskt för tävlingar.

Snooker är något som inte är så värst vanligt hos Svenska Spel, men rätt vanligt på nätet. Spelformen lämpar sig utmärkt till betting, på grund av sin struktur med turneringar, matcher och frames, vilket gör att det finns ett antal olika sätt att betta på, men de flesta av dessa är sedan ganska självklara och naturliga. Dock, för att riktigt kunna betta på snooker krävs lite mer grundlig kunskap om spelet, de olika deltagarna, och bettingstrukturen.

Turneringsvinnare

Betting på vilken spelare som kommer att vinna en viss turnering. Du kan vanligtvis göra dina vad innan turneringen startar, eller fortlöpande. Under pågående turnering ändras oddsen fortlöpande, allt eftersom deltagarna vinner eller förlorar sina matcher.

Match

Betting på vilken spelare som kommer att vinna en enskild match i en turnering. Enkelt och rakt på sak utan några krångligheter.

Frame

Betting på hur många frames en spelare kommer att vinna med under en enskild match. Det förekommer också att man kan betta på enskilda frames under en match, eller vilka frames de två spelarna kommer att vinna.

Handikapp

Betting där den ena spelaren får ett antal frames handikapp under en match, för att utjämna oddsen lite. Denna form av betting är ju vanlig inom flera andra sporter, men relativt ny vad gäller snooker.

Break

I snooker syftar break på antal poäng i obruten följd. Att betta på break betyder att man försöker förutse vilken spelare som kommer få längst oavbrutna rad av poäng. Detta kan gälla enskilda matcher, eller för hela turneringen.

Comments are closed.