Handboll

Sverige har länge varit en stor, riktigt stor, handbollsnation. Med fyra guld, 3 silver och fyra brons är vi faktiskt det mest framgångsrika landet i VM-historien, och meritlistan i EM är även den imponerande, med tre raka vinster 1998-2002. Vi kanske inte är riktigt lika bra som vi en gång var, men sporten är fortfarande stor i Sverige, speciellt på västkusten och längre söderut.

Handboll kanske inte är en av de stora sporterna, som Fotboll och Ishockey, men är definitivt ingen liten sport. Det finns ett flertal intressanta ligor att spela på, varav den Svenska definitivt är en. Liksom för andra sporter finns det ett antal sätt att betta på. Även om Svenska spel då och då erbjuder spel på handboll, så är deras utbud begränsat, och för att kunna spela på de ligor och matcher du vill, så måste du bege dig ut på nätet. Där finns även ett flertal bettingsätt som är främmande för Svenska Spel.

1X2

Spel på hemma- eller bortaseger, eller oavgjort. Handboll skiljer sig här en del från fotboll och ishockey, i och med att oavgjort är ett väldigt ovanligt resultat, som därmed betingar mycket höga odds. Detta är naturligtvis svårt att pricka in, men betalar sig väldigt väl när det går hem, för den som är villig att ta lite extra risker. Precis som i fotboll och ishockey är det resultatet vid full tid som gäller, innan eventuell förlängning eller liknande. Det finns även möjlighet att spela med handikapp: det vill säga att ena laget får ett antal måls försprång.

Halvtid

Betting på vilket lag som kommer att leda i halvtid, eller om det eventuellt kommer att vara oavgjort. Även halvtid kan spelas med handikapp. varianter som att betta på att det lag som leder i halvtid också kommer att vinna, eller inte vinna, förekommer också.

Mål

Vadslagning om antal mål förekommer i flera varianter. Den absolut vanligaste är över/under, där du ska tippa om antal mål i matchen kommer att över- eller understiga ett visst antal. Lite mer udda varianter är betting om antal mål i andra halvlek kommer att överstiga de i första, eller om antalet mål kommer att vara jämna eller udda.

Comments are closed.