Betta på fotboll

Världens största sport, fotboll, finns naturligtvis representerad på alla spelbolag och utbudet av olika speltyper är enormt. Större spelbolag kan ha upp till 100 speltyper för de mest populära matcherna. På en Premier League-match, till exempel, kan man spela på om ett lag ska missa en straff, vilket lag som kommer först till ett visst antal hörnor, om en viss spelare ska dra på sig gult kort, med mera. Dessa lite mer exotiska spel är mycket svårbedömda och slumpen spelar stor roll. I den här artikeln får du information om de mer vanliga speltyperna när det gäller fotboll.

1X2

1X2-spel är bets på hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Det är resultatet efter full tid som gäller. Vad som händer i eventuell förlängning och straffsparksläggning är således irrelevant för spelet.

En 1 betyder vinst för hemmalaget, ett X betyder oavgjort, och en 2 betyder naturligtvis att bortalaget vinner.

Rätt resultat

Vid ett spel på rätt resultat tippar man slutställningen i matchen efter full tid. Spelet erbjuds ofta även för resultat i halvtid.

Dubbelchans

När man tror att ett lag ska vinna, men att det samtidigt finns en viss risk för oavgjort, är dubbelchansen ett bra spelalternativ. Sådana spel skrivs som 1X respektive X2. Dubbelchans kan också användas om man absolut inte tror på oavgjort. Detta spel skrivs som 12.

Halvtid/fulltid

Halvtid/fulltid handlar om att man ska tippa resultatet dels vid halvtid, dels vid full tid. Man måste ha rätt vid båda tidpunkterna för att vinna spelet.

Om man tror att hemmalaget ska leda i halvtid och också vinna matchen lägger man ett bet på 1/1.

Målgörare

Målskyttespel är spel på att en viss spelare ska göra mål i matchen. Ibland kan man också satsa på att spelaren ska göra det första eller det sista målet.

Målskyttespel är ett utmärkt spel för den som vill ha spänning i alla 90 minuter.

Totalt antal mål

Spel på totalt antal mål finns i flera varianter. Antingen tippar man på det exakta antalet mål eller så tittar man på den så kallade lina spelbolaget har bestämt och spelar på fler eller färre mål än linan. I fotboll är linan normalt 2,5 mål. Tror man på en målfattig historia är det korrekta spelet alltså under 2,5 mål.

Comments are closed.