Vilka speltyper ger de bästa oddsen?

När man spelar på sportodds vill man naturligtvis ha så bra odds som möjligt. Högre odds ger ju större vinster. Det finns faktiskt några mycket enkla knep för att förbättra oddsen. Här lär du dig hur du använder asiatiskt handikapp för att förbättra dina odds.
Asiatiskt handikapp är en spelform där utfallet för oavgjort elimineras. Som namnet antyder är spelformen ursprunglingen från Asien, där handikappspel är mycket populära. Asiatiskt handikapp är fördelaktigt för oss spelare eftersom spelbolagen har lägre vinstmarginaler för dessa spel. Hur kan man då använda asiatiskt handikapp för att förbättra oddsen? Vi använder en fiktiv fotbollsmatch för att visa på två exempel.

Fotbollslagen Manchester United och Everton möts i en seriematch. United är hemmalag och ganska stora favoriter. Den som vill spela på Manchester United väljer här oftast att spela ett rakt spel (1X2-spel). Problemet är att spelbolagen har en ganska hög vinstmarginal på 1X2-spel. Om vi i stället tittar på oddsen som erbjuds för asiatiskt handikapp för Manchester United så är ett spel på Asian -0.5 för United exakt samma spel som 1X2-spelet. Skillnaden är att oddset för Asian -0.5 i princip alltid ligger något högre.

Vill man gardera sig för ett oavgjort resultat så finns alternativen Draw no bet (oavgjort inget spel) samt Asian 0. Dessa alternativ handlar om samma sak, det vill säga pengarna tillbaka vid oavgjort, men oddsen på Asian 0 brukar vara högre.

This entry was posted in Odds. Bookmark the permalink.

Comments are closed.