Novelty bets

Spelbolagen är främst inriktade mot sport, men då och då sker händelser i omvärlden som många är intresserade av att betta på. Dessa så kallade specialspel eller novelty bets, som är den engelska termen, kan handla om så specifika vad som om det kommer att regna på midsommar eller hur mycket snö som ligger på marken på julafton i en viss stad, men främst handlar det om större evenemang, händelser och tävlingar som engagerar många människor.

Bets på val

Spel på riksdagsval, presidentval och borgmästarval är populära spelobjekt hos spelbolagen. Inför det svenska riksdagsvalet kan man spela på vem som blir statsminister, om ett specifikt parti kommer in i eller åker ur riksdagen, hur högt valdetagandet blir, med mera. För det amerikanska presidentvalet brukar spelmöjligheterna, åtminstone på de svenska spelbolagen, vara mindre omfattande. Här handlar det mer om att tippa vem som vinner valet.

Melodifestivaler och galor

På senare år har den svenska Melodifestivalen ökat enormt i popularitet. En anledning till detta är den nya modellen med fyra deltävlingar, en ?andra chansen? och en stor final i Globen. Spelbolagen erbjuder alla möjliga spel på Melodifestivalen. Detsamma gäller den europeiska Eurovisiontävlingen.

En gång per år går Oscarsgalan av stapeln. Här delas det ut priser inom en mängd olika kategorier ? bästa film, bästa regi, med mera. Därmed är Oscarsgalan ett utmärkt spelobjekt. Detsamma gäller Emmygalan, där priser delas ut till viktiga bedrifter inom TV-världen.

Kungliga begivenheter

Det är få saker som kan samla så många människor kring en begivenhet som kungliga bröllop, kröningar och födslar. Naturligtvis kan man sätta pengar på dessa händelser. När en kunglighet är gravid kan man till exempel spela på vilket kön barnet kommer att ha och när födseln kommer att ske. Om ett kungligt bröllop står för dörren kan man betta på vart bröllopsresan kommer att gå.

This entry was posted in Novelty Bets. Bookmark the permalink.

Comments are closed.