Håll koll på ditt spelande med ett spreadsheet

Inom poker talas det ofta om ”bank roll management”, vilket helt enkelt innebär att man spelar på rätt nivå, sett till hur mycket pengar man har. Det finns mycket teori kring detta, och bra bank roll management är nästan lika viktigt för att bli framgångsrik pokerspelare som att man är duktig med korten. På ett liknande sätt är det bra att hålla reda på vinster och förluster när man sysslar med betting. Att lära sig använda ett spreadsheet-program är inte speciellt svårt, och det gör att man kommer att få en tydlig översikt över hur ens kassaflöde ser ut.

Bokför man noggrant sitt spelande med ett spreadsheet-program kommer man inte bara att få svart på vitt hur mycket man vinner eller förlorar, något som kan vara nog så viktigt, utan också var ens vinster och förluster kommer ifrån. Fördelen med detta borde vara uppenbar: på så sätt kan man identifiera sina starka och svaga sidor. Därefter kan man antingen välja att fokusera på de områden där det går bra, eller bättra på sina färdigheter där siffrorna säger att man inte är så stark. Det kan kanske verka tråkigt att bokföra sitt spelande, men det kommer att löna sig.

Att man sedan får ordentliga siffror på hur mycket man spelar för kan också vara bra för att undvika att fastna i spelberoende. Använder man ett spreadsheet blir det enklare att sätta upp gränser för hur mycket man ska spela för på en vecka eller en månad.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.