Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll är inte speciellt populärt utanför USA och Kanada. Men det finns trots allt ett antal entusiaster här i landet, och ett antal klubbar som spelar spelet. Amerikanska NFL (National Football league) har gjort ett antal försök att etablera en liga i Amerikansk Fotboll i Europa, vilka alla misslyckats stort. Men det betyder inte att det inte finns de som gillar sporten här i landet. Det gäller speciellt de som under sin ungdom varit utbytesstudenter i USA, och där lärt sig uppskatta spelet. Reglerna kan vara svåra att sätta sig in i om man inte samtidigt ser på en match, vilket kan förklara det svala intresset för de som inte exponerats för det.

Om de vill spela på Amerikansk fotboll, så är de i princip begränsade till nätet. Marknaden här i landet är helt enkelt inte tillräckligt stor för att Svenska Spel ska satsa på att regelbundet ha matcher i Amerikansk fotboll på sitt program, även om det händer då och då. Superbowl brukar till exempel finnas där, då det är något de flesta känner till. Men oddsen och antalet matcher som erbjuds av nätspelbolagen är hur som helst mycket bättre, så det går utmärkt att helt ignorera Svenska Spel. Och precis som i riktig fotboll kan man spela på ett stort antal saker när det kommer till Amerikansk fotboll.

Vinnare

Helt enkelt ett vad om vilket lag som kommer att vinna en viss match. Denna typ av betting förekommer också med handikapp, där det ”sämre” laget börjar med ett antal poängs försprång, ungefär som i vanlig fotboll. Vanligt är också att man spelar på mer än ett lag: vilket ger bättre odds då dessa ibland kan vara väl låga för favoriterna i Amerikansk fotboll.

Poäng

Amerikansk fotboll räknar ju inte mål, utan poäng, men att spela på poäng fungerar som att spela på mål i fotboll eller ishockey. Helt enkelt ett vad på om antalet poäng kommer att över- eller understiga en viss nivå.

Serievinnare

Långtidsbet där man satsar en viss summa på att ett lag kommer att vinna en viss serie. Vanligtvis sker dessa innan seriestart, men förekommer också under seriespel, med odds som ändras från omgång till omgång.

Comments are closed.